En god start i barnehagen
Å begynne i barnehagen er et stort skritt for barn og foreldre/foresatte. Vi møter familien med varme og respekt, og vi inviterer til å bli kjent med oss og barnehagen i god tid før første dag. Vi gir tett oppfølgning den første tiden, der omsorg er en viktig forutsetning for trygghet, lek og læring.
Sist oppdatert: 31. august 2022
Trygg tilknytning, lek og hvile
For at barn skal trives, leke, utforske og tilegne seg økt forståelse og kunnskap er det en forutsetning at de opplever å være trygge og uthvilte. Vi bygger vår kunnskap om verdien av trygg tilknytning for barns utvikling på forskning og på utviklingspsykologiske teorier.
Barn og foreldre/foresatte møtes av en trygg kontaktperson som bidrar til å skape den første trygge basen. I løpet av tilvenningsdagene har dere snakket med kontaktpersonen om hvordan velkomst og avskjed bør gjennomføres.
“Alle barn kjenner seg sett, hørt og bekreftet”
Kunnskap og Innovasjon
Leken er sentral i barns liv, og i våre barnehager skal barn få utfolde seg i et rikt miljø. De skal få mulighet til å utvikle sin egen identitet, god selvtillit og selvfølelse. Barn er lekne og nysgjerrige. Barn er små forskere som undersøker alt med en iver og glød. Denne gløden og nysgjerrigheten skal barn i våre barnehager få utvikle i samspill med engasjerte og kunnskapsrike ansatte som bidrar til trivsel og mestringstro.
“Sammen med trygge voksne får barna støtte til å møte nye utfordringer”
Besøksdager
Vi legger til rette for at barn og foreldre skal bli kjent med barnehagen før de starter.
Foreldremøte for nye foreldre
Foreldre/foresatte skal bli kjent med personalet, det pedagogiske arbeidet og barnets første tid i barnehagen.
Bli-kjent-samtale
Vi inviterer til samtale som skaper grunnlag for en best mulig start i barnehagen. Barnehage og hjem utveksler informasjon, avklarer roller og gjør avtaler for tilvenningsperioden.
Barnets første tid i barnehagen
Vi tilpasser tidsrammene etter barnets behov. Hvert barn skal kjenne seg trygg med sin tilknytningsperson. En god start organiseres slik at nye barn blir kjent med dagsrytmen og barnegruppen.
Lengden på tilvenningsperioden tilpasses og avtales med foreldrene, med utgangspunkt i barnets opplevelse av trygghet.
“Alle barn og foreldre skal kjenne seg velkommen”
Oppfølgingssamtaler
Vi samtaler om hvordan barnet har det, og klargjør forventninger og rammer for videre samarbeid. Første samtale gjennomføres i løpet av to uker.