Foreldrewebinar om smakstilvenning og måltidsglede

Torsdag 8. november arrangerte Norlandia og Kidsa Barnehager webinar for foreldre og foresatte. Tema var «smakstilvenning og måltidsglede». Kristin Twist fra Norlandia Skyttelveien var møteleder sammen med ernæringsrådgiver i Norlandia -og Kidsabarnehagene, Tone Ilstad Hjalmarsen.


I Kidsa Barnehager er vi opptatt av måltidsglede for våre barn. Derfor ønsker vi å belyse viktige aspekter innen kosthold. Hvordan hjelpe barn til å gå fra sin naturlige preferanse for søtt og fett, til å bli en altetende matnyter, med et variert kosthold både i barnehagealder og videre i livet? Vi ønsker å dele tips og råd med foreldre som er nyttige i hverdagen – for både små og store barn.
Tone Ilstad Hjalmarsen, ernæringsrådgiver i Kidsa og Norlandia Barnehagene, kommer med konkrete tips til hvordan barn kan tilnærme seg nye smaker og lære seg å like ny mat. Vi skal blant annet snakke om såkalt matneofobi og mulighetsvinduet.

Du vil få høre om:

  • Matmot
  • Neofobi – mulighetsvindu
  • Hvordan lære barn å like nye smaker?
  • Måltidsglede/måltidet som arena

Du kan se opptaket av webinaret her: https://youtu.be/GoyRfMVNp6w (https://youtu.be/GoyRfMVNp6w)

Dette webinaret var det andre i en serie for foreldre og foresatte til barn i Kidsa og Norlandia.

Disse webinarene gjennomføres på kveldstid. Typiske tema vil være kosthold, allergier, fysisk aktivitet, kommunikasjon, litteratur og annet som er av interesse for småbarnsforeldre. Vi gleder oss til neste webinar. Har du innspill på et tema du ønsker at vi skal snakke om? Send mail til fridtjov.juhler@norlandia.com (mailto:fridtjov.juhler@norlandia.com)