Foreldrewebinar om risikolek

Torsdag 15. september arrangerte Norlandia og Kidsa Barnehager webinar for foreldre og foresatte. Tema var «Risikolek». Kristin Twist fra Norlandia Skyttelveien var møteleder sammen med fagdirektør Hege Cecilie Eikseth. Vi fikk besøk av professor på BI Øyvind Kvalnes.


All lek er viktig! Men risikoleken står i fare for å være truet, truet av vårt behov for å beskytte barn mot for stor risiko og eventuell skade.

Risikoleken gir barna mestring her og nå, de lærer seg å kjenne på angstfylte følelser som er hensiktsmessige også videre i livet! Vi må veie opp mellom gjøre godt etikk og unngå skade etikk, som Øyvind Kvalnes beskrev for oss i webinaret. Hans oppfordring er å slippe bomullsbarna fri (og støtte personalet som jobber med barn i at de tar tilpasset risikovurdering for deres barn).


Vi ønsket at foresatte skulle få kunnskap om hvorfor risikolek for barna er viktig og satte derfor sammen dette kunnskapsrike teamet til samtale rundt disse områdene:

  • Hva er risikolek
  • Etiske dilemma med beskyttelse / risiko ved lek
  • Livsmestring og psykisk helse

Du kan se opptaket av webinaret her: https://youtu.be/PKI946FGVfo (https://youtu.be/PKI946FGVfo)


Dette webinaret var det andre i en serie for foreldre og foresatte til barn i Kidsa og Norlandia.

Disse webinarene gjennomføres på kveldstid. Typiske tema vil være kosthold, allergier, fysisk aktivitet, kommunikasjon, litteratur og annet som er av interesse for småbarnsforeldre. Vi gleder oss til neste webinar. Har du innspill på et tema du ønsker at vi skal snakke om? Send mail til fridtjov.juhler@norlandia.com (mailto:fridtjov.juhler@norlandia.com)