Helsefremmende kosthold i Gaustadskogen barnehage

I Gaustadskogen barnehage er fokuset på helsefremmende kosthold stort, her skal maten være sukkerfri, næringsrik og allergivennlig.

Daglig leder Trine opplever at dagens foreldre blir mer og mer opptatte av at barna deres skal ha et godt kosthold når de er i barnehagen, og barnehagene har stor innflytelse på barnas matvaner og helse. Der kan barn lære seg å bli glade i mat og at det er hyggelig å sitte sammen og spise i fellesskap. Det er bra at de får teste ulike smaker og at de får i seg variert mat; både fisk, kjøtt og vegetarretter.

Barns matvaner formes tidlig og det spiller ingen rolle om denne kunnskapen kommer fra hjemmet eller barnehagen, sier Charlotte Björk Ingul, lege og forsker ved NTNU. Men fordi cirka 90 prosent av alle barn går i fulltidsbarnehage hvor de får tre måltider per dag som skal dekke 65-70 prosent av det totale energiinntaket til barnet, er barnehagekosten svært viktig.

Les hele artikkelen i KK her